De RP4TD is een geavanceerde 2.4GHz diversiteitsontvanger, ontworpen voor gebruik in drones en vastvleugelmodellen. Met zijn dubbele 2.4GHz-radio's biedt hij uitstekende signaalgevoeligheid, signaal-ruisverhouding en algehele prestaties dankzij het geoptimaliseerde circuitontwerp.
De betrouwbare DCDC-voeding zorgt voor lagere bedrijfstemperaturen tijdens langdurig gebruik. Bovendien dragen de dubbele TCXO's bij aan de uiterste frequentiestabiliteit, waardoor de RP4TD een leider in zijn klasse is. De RP4TD beschikt over ingebouwde Wi-Fi, zodat je de firmware draadloos kunt upgraden en de ontvanger kunt configureren via de ingebouwde webinterface met je pc of mobiele telefoon.
De RP4TD is compatibel met de Gemini-modus en kan worden geïnstalleerd in vrijwel elke toepassing die een seriële ontvanger vereist.
Kenmerken
-Gemini-modus compatibel
-Betrouwbaar DCDC-voedingcircuit
-Toonaangevende SNR- en RSSI-prestaties
-Geoptimaliseerd PCB-ontwerp voor betere warmteafvoer
-Verbeterde antenne met grotere duurzaamheid en prestaties
-UART-pads voor uitgebreide toepassingen
-Dubbele TCXO (temperatuurgecompenseerde kristaloscillator)
-2x 100mW RF-telemetrievermogen
-Compatibel met alle 2.4GHz ExpressLRS-modules en -zenders met ingebouwde 2.4GHz ExpressLRS
Specificaties
De TCXO zorgt voor hoge stabiliteit en nauwkeurigheid bij de frequentieregeling, waarbij temperatuurvariaties worden gecompenseerd. Dit resulteert in een consistente en betrouwbare signaalontvangst, zelfs onder extreme temperatuurcondities. Het vermindert ook de frequentiedrift in de tijd, waardoor er langdurige frequentiestabiliteit wordt geboden en signaaldegradatie wordt voorkomen. In onze tests hebben we vastgesteld dat twee TCXO's betere voordelen bieden bij echte diversiteitsontvangers.
De RP4TD is nu compatibel met mLRS!
Het mLRS-project biedt een open-source 2.4 GHz & 915/868 MHz & 433 MHz/70 cm LoRa-gebaseerde hoogwaardige langeafstandsradioverbinding, die een bidirectionele seriële verbinding biedt in combinatie met volledige afstandsbediening.
De 'm' in de projectnaam verwijst naar 'Mavlink', omdat het functies zal hebben die de prestaties voor Mavlink-systemen optimaliseren. Het zal echter altijd ook een transparante seriële verbinding bieden en is dus breder toepasbaar en niet beperkt tot alleen Mavlink-systemen. De 'LR' in de projectnaam verwijst naar 'langeafstands', wat echter niet moet worden begrepen in termen van een absolute afstand, zoals 100 km, maar - natuurlijk - als het best mogelijke bereik onder de gegeven omstandigheden. Natuurkundige wetten zeggen simpelweg dat hoe hoger het datanet, hoe korter het bereik. Dus, mLRS kan qua bereik niet concurreren met systemen die hun bereik bereiken door het datanet tot een minimum te reduceren, ten koste van de resulterende compromissen. Het doel van mLRS is om een hoog bereik te bereiken onder de voorwaarde van een relatief hoog datanet.